Jeśli chodzi o istniejące pojazdy: Kiedy patrzę na wyposażenie dostępnych pojazdów, zastanawiam się, kto decyduje, co się w nich znajdzie. Przed złożeniem zamówienia sprawdziłem również, czy są dostępne jakieś pojazdy, ale nie znalazłem żadnego, który spełniałby moje wymagania. Nie było też żadnych kompromisów w kwestii rzeczy koniecznych, ponieważ istniały również rzeczy absolutnie „nie do przyjęcia”, które zawsze się zdarzały. Byłbym elastyczny, jeśli chodzi o kolor. Ale 21-calowe nie wchodziły w grę. Co ciekawe, wiele istniejących pojazdów ma 21-calowe koła ograniczające zasięg, natomiast pompa ciepła jest raczej rzadkością. Pakiet assistance jest też znacznie mniej powszechny w obecnych samochodach, niż można by przypuszczać. Obawiam się, że wiele z nich wyprodukowano ponad zapotrzebowanie, a potem po prostu leżą na wysypisku. Jeśli nie chcesz czekać, wybierasz inną markę; Jeśli jednak chcesz poczekać, zamawiasz według swoich preferencji i jesteś zaskoczony, że mimo zapewnień, trwa to dość długo.
Aufgrund der Lieferverzögerung und des nahenden vertraglich vereinbarten Liefertermins des Autos begann ich, aus Angst vor einer längeren Verzögerung, nach Fertigfahrzeugen zu suchen. Auf die EGR-Sitze und die Befestigungspunkte der Trennwand hätte ich verzichten können, aber ich dachte, na ja ... die Wärmepumpe und das Fahrerassistenzsystem müssen reichen. Alle Farben außer Weiß und Rot und auf keinen Fall ein Glasdach – ich bin täglich schon zu viel UV-Strahlung und Sonnenlicht ausgesetzt …
Also ... ich habe 1 Variante gefunden? Ernsthaft? Diese Konfigurationen sind ein Witz. Die meisten Premiummodelle verfügen über ein Glasdach und 21-Zoll-Felgen.